It looks like you are using an older version of Internet Explorer which is not supported. We advise that you update your browser to the latest version of Microsoft Edge, or consider using other browsers such as Chrome, Firefox or Safari.

Recomandări pentru activitatea la birou

Sugestiile noastre pentru o viață sănătoasă la birou

Activitatea prelungită la birou poate influența negativ simptomele persoanelor cu scleroză multiplă (SM), dar mici schimbări în rutina zilnică pot aduce beneficii pe termen lung.

Protejați-vă ochii

Pentru a evita suprasolicitarea ochilor privind într-un ecran toată ziua, aplicați regula 20-20-20: la fiecare 20 de minute, faceți o pauză de 20 de secunde privind un obiect aflat la o distanță de 20 de picioare (adică, aproximativ 6 metri). Pentru a pune în practică acest lucru: Puneți-vă o alarmă pentru pauză. Există unele extensii de browser web care au o caracteristică de alarmă discretă, cu o mică fereastră de tip pop-up care apare în colțul ecranului1.

Odihniți-vă picioarele

Dacă purtați încălțăminte cu toc, întregul schelet poate fi afectat, având în vedere că acestea vor modifica poziția spatelui și vor exercita o presiune asupra coloanei vertebrale. Dacă, pe majoritatea duratei la birou, stați pe scaun, ajutați-vă și mai mult picioarele cu un masaj. Pentru a pune în practică acest lucru: Țineți în sertarul biroului o minge mică (de exemplu, una de tenis). Când stați pe scaun, scoateți-vă pantofii cu toc și rulați pe rând picioarele pe minge pentru a reduce presiunea la nivelul picioarelor2.

Beți mai multă apă

Deshidratarea poate cauza oboseală și poate afecta funcționarea creierului. De asemenea, consumul de apă este asociat cu îmbunătățirea stării de spirit: o deshidratare ușoară vă poate face iritabil, așa că, de dragul relațiilor cu colegii de birou, beți apă.

Pentru a pune în practică acest lucru: Țineți evidența numărului de pahare de apă pe care le beți la birou. Dacă aveți un prieten care să vă trimită la dozatorul de apă, este mai ușor să vă țineți de plan!

Mișcați-vă cât mai mult posibil

Statul pe scaun pe toată durata zilei dăunează sănătății - chiar dacă faceți mișcare regulat. Este esențial să vă mențineți corpul în mișcare – la serviciu puteți face asta pur și simplu stând în picioare atunci când aveți ocazia și să faceți o plimbare rapidă prin birou la fiecare oră.

Pentru a pune în practică acest lucru:
Acest lucru poate merge mână în mână cu băutul unei cantități mai mari de apă, căci va trebui să vă ridicați mai des pentru a merge la toaletă. Creați-vă obiceiul de a vă pune un nou pahar de apă de fiecare dată când mergeți la toaletă, pentru a menține ciclul pe toată durata zilei. Dacă vorbiți mult la telefon și aveți acces la căști, profitați de ocazie pentru a face o mică plimbare câtă vreme discutați2.

Deși încă se mai discută despre durata formării unui obicei - știința spune că aceasta poate varia între 21 și 254 de zile - aceste mici acțiuni pe care le puteți face la birou vă pot ajuta să vă formați obiceiuri sănătoase pe termen lung3.

Curated Tags

Referințe:

1.Website “Web MD” How to Keep Your Eyes Healthy. Disponibil la: https://www.webmd.com/eye-health/good-eyesight#1. Accesat februarie 2022.

2.Website “Move blog” 10 ways to stay active at your desk job (and why your health depends on it).Saint, Sophie. Disponibil la: https://blog.movegb.com/ways-to-stay-active-at-your-desk-job.Accesat februarie 2022.

3.Website “James Clear” How Long Does it Actually Take to Form a New Habit? (Backed by Science).Disponibil la: https://jamesclear.com/new-habit. Accesat februarie 2022.

Mai multe informații despre Scleroza multiplă